lördag 13 april 2013

Frukostdate

För några veckor sen fick maken en fantastisk idé. Tänk om vi skulle bjuda över ett par vänner på frukost! Alla har fullt upp hela helgerna men på morgonen och förmiddagen är det inte många som far runt. Sagt och gjort. Finaste J och D bjöds hem. Vi åt bacon, stekta korvar, äggröra, vita bönor, rostat bröd med fyra olika marmelader, stekta tomater. Till detta dracks det jos, kaffe och eller te. Och naturligtvis avslutade vi det hela med våfflor med grädde och sylt!

Idag var vi hembjudna till dem och det hela upprepades. Att M och C också var där blev en fin bonus. Smoothies, rostat bröd, jos, färskpressad jos, ägg- och baconmuffins. Te och eller kaffe. Sen var det tänkt att vi skulle få våfflor. Men det tyckte inte våffeljärnet som dessvärre bestämde sig för att kila vidare just idag. R I P kära våffeljärn. Men jag kan glatt meddela att det går alldeles utmärkt att göra plättar av våffelsmet.

Hjälp vad mätt jag var. Men det var bara att masa sig ut och ta med mig Liten till Trädgårdsmässan.

Som efter ca tio minuter tyckte det var aptråkigt. Hon som inte gick förra året och sen tjatat sen dess att hon ville gå. Så kan det gå men det var kul ändå.

Vad köpte vi då?

Potatis : Rocket, Solist (Årets potatis) och Linzer (förra årets Årets potatis).
Fröer : Ringblomma Greenheart Yellow, Sommarnejlika Ideal Rasberry, Trädgårdssmultron Yellow Wonder, Smultron Regina, Kornvallmo och Äppelsolbrud Pineapples
Lökar : Allium, Ranunkel, Stockros, Rudbeckia Purpurea, Rudbeckia Black Beauty och Agapanthus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar